Skyddsänglar ✨

0

Under samtalet som senare resulterade i skilsmässa så visade sig mina skyddsänglar för första gången. Jag hade nog öppnat mig tillräckligt då och de visste nog att jag nu skulle behöva veta hur nära de var, och är. Eftersom jag oftast känner energier och inte “ser” så mycket, valde de nu att visualisera sig.

När samtalet började komma till den jobbiga delen så känner jag ett grått berg eller moln snett bakom mig där jag sitter i soffan. När detta händer säger jag till T att vi inte är själva länge och jag kan inte längre fokusera på samtalet. För ur detta moln så utkristalliseras en stor lång man och en liten smal kvinna. När detta händer rinner tårarna av det mäktiga som händer, när jag sen känner att det är Anders, min farbror som gått bort alldeles för tidigt, så storgråter jag. Jag får inte riktigt tag på kvinnan där och då men hon kommer tillbaka på min och Nellies (min lilla hund) kvällspromenad, då får jag veta att det är min farmors mamma.

Ragnhild ? min farmors mamma, har jag aldrig sett stå upp. När jag pratar med min mamma och faster så har inte de heller sett henne stå upp. Det starkaste minnena jag har av Ragnhild är bla hennes ihopvärkta händer. Hennes bestick var böjda för att personalen skulle kunna sticka ner dem i hennes händer så att hon kunde äta själv. Sen gjorde hon fantastiska små korgar av indianpärlor. Hur hon gjorde dem med sina ihopvärkta händer där hon endast kunde röra tummarna är en gåta. Ragnhild dog när jag var 7 år gammal, så troligen träffade jag henne för sista gången innan vi flyttade upp till Jämtland 1977.

Anders ? min farbror, dog efter en tid med cancer endast 64 år gammal. En glad genomgo busig farbror. Starkaste minnena har jag från deras hem på landet, där han alltid hade något projekt på gång och deras trädgårdshallon. Ja jo hallon ? Det fantastiska med Arboga var alla bärbuskar och fruktträd. Numera kan man odla mer här uppe också, vilket jag kommer att göra i mitt kommande hus, men när vi flyttade upp fanns inte såna trädgårdar här. Så barndomsminnena från trädgårdarna i Sjöholmen och Hult är lika härliga som goda.

Varma kramar ?

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke